01-12-2015
Home / Društvo / Proslava Dana vojske: desant na Užice 23. aprila?

Proslava Dana vojske: desant na Užice 23. aprila?

G-4_vojska_Srbije

Užice je zainteresovano za 23. aprila organizuje centralnu proslavu Dana Vojske Srbije i veliki su izgledi da nam ta manifestacija bude poverena, – otkriva za westinfo.rs Saša Milošević, gradonačelnik Užica.

Proslava bi podrazumevala učešće oko 700 pripadnika naših oružanih snaga, svečani defile Glavnom ulicom u kome bi bilo i ljudstvo, pešadijsko i artiljerijsko naoružanje tehnika… Grad bi nadletala eskadrila ratnog vazduhoplovstva, a program bi bio uključen i padobranski desant.

- U konkurenciji osim nas su Kraljevo i Valjevo, gradovi koji imaju kasarne u kojima je stacionirana vojska, za razliku od Užica. Mislim da je to naša šansa da ogranizujemo paradu. Užice su nedavno obišli predstavnici Generalštaba VS i pohvalno se izrazili o viđenom. Smotra bi bila na Trgu, a izložba naoružanja na parkingu na Međaju, gde se nekada nalazila robna pijaca. Sigurno je da će događaju prisustvovati predsednik države, ministar odbrane, mnogi ambasadori i vojni atašei, – ističe Milošević.

Foto:  http://forum.burek.com/slike-iz-kabine-g4-t500687.html

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>