29-11-2015
Home / Slajder dole / Stiže milijarda sa Istoka: Dinkić pozvao poslanike da prihvate sporazum sa Emiratima

Stiže milijarda sa Istoka: Dinkić pozvao poslanike da prihvate sporazum sa Emiratima

abu-dhabi

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić uputio je danas poziv poslanicima Skupštine Srbije da usvoje predložene zakone o potvrđivanju više sporazuma sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, među kojima su sporazumi o saradnji u oblasti odbrane, poljoprivrede, uzajamnog podsticanja i zaštiti ulaganja.

Dinkić je u objedinjenoj raspravi o predlozima zakona o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije istakao da je Vlada Srbije na putu da ugovori razne poslove vredne milijardu dolara, pri čemu je samo vrednost ugovora iz oblasti poljoprivrede pola milijarde dolara.
On je naveo da će kompanija “Al Dahra” iz UAE uložiti približno 400 miliona dolara u propale kombinate, uključujući i modernizaciju mreže kanala za navodnjavanje, a dodatnih 100 miliona dolara biće namenjeno poljoprivrednicima za kupovinu opreme kako bi mogli da modernizuju svoju proizvodnju.
Deo sredstava iz razvojnog kredita UAE biće iskorišćen za investiranje u mrežu kanala za navodnjavanje ove godine u Vojvodini i Mačvi, a prave se studije izvodljivosti da se u naredne dve do tri godine to proširi na celu Srbiju, objasnio je ministar.
Dinkić je, kada je reč o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma u oblasti odbrane, saopštio da vrednost tog sporazuma iznosi 220 miliona dolara i da UAE žele da ulože u proizvodnju sofisticiranijih sistema, posebno raketnih, čiji je domet do 50 kilometara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>